nlenfrdeites
 
Gratis verzendkosten vanaf €50,-
 
15% korting met couponcode: 15
 
 

Meten = weten

ARMBANDEN/KETTINGEN

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: meten is weten! Omdat iedereen anders is, kunt u het beste de maat van uw sieraad vooraf goed opmeten. Zo voorkomt u teleurstellingen en heen-en weer sturen van sieraden. U kunt heel eenvoudig opmeten welke maat de juiste is.

1.Zilveren STOER Armbandlengte - Hoe bereken ik de lengte van mijn STOER armband? Net als voor ringen is het voor armbanden mogelijk om zelf uw maat te bepalen. Hiervoor kunt u het beste een meetlint gebruiken. U meet met het lint de omtrek van uw pols met heel iets ruimte (2mm) Dit kunt u het beste doen boven de knokkel vanaf de hand gezien.  Is je maat 19cm, bestel dan ook 19cm. 

GEEF GEEN LENGTES VAN ANDERE ARMBANDEN DOOR, DEZE ZIJN 1CM of 2CM LANGER DAN UW POLSOMTREK

2.Lederen STOER armband:je kunt heel makkelijk bepalen welke maat je moet bestellen.Meet je polsomtrek op "rondom"gemeten met heel iets ruimte (2mm) met bijvoorbeeld een meetlint na je knokkel. Is je maat 19cm, bestel dan ook 19cm.

GEEF GEEN LENGTES VAN ANDERE ARMBANDEN DOOR, DEZE ZIJN 1CM OF 2CM LANGER DAN UW POLSOMTREK

3.STOER paracord armband. je kunt heel makkelijk bepalen welke maat je moet bestellen.Meet je polsomtrek op "rondom"gemeten met heel iets ruimte (2mm) met bijvoorbeeld een meetlint na je knokkel. Is je maat 19cm, bestel dan ook 19cm.

GEEF GEEN LENGTES VAN ANDERE ARMBANDEN DOOR, DEZE ZIJN 1CM OF 2CM LANGER DAN UW POLSOMTREK

4.STOER Kinderarmbandje.Neem een lintje of touwtje of meetlint. Teken de lengte af op het touwtje. Leg het touwtje nu langs een meetlint voor de exacte maat.  Is je maat 15cm, bestel dan ook 15cm STOER heeft leer op voorraad om de leertjes te vervangen mochten deze te klein worden.

GEEF GEEN LENGTES DOOR VAN ANDERE ARMBANDEN DOOR, DEZE ZIJN 1CM OF 2CM LANGER DAN UW POLSOMTREK

5. STOER Ketting.Neem een lint, touwtje of flexibel meetlint. Meet de gewenste maat voor de ketting en drapeer dit om de hals. Wilt u de ketting bij bepaalde kleding aandoen? Pas het dan met de kleding aan. Probeer verschillende maten uit, zodat u de maat kunt kiezen die het mooiste valt/past.

Je ziet in onze webwinkel de ring van je dromen en wil hem hebben, hebben, hebben…. ken je dat? Maar dan? Wat is jouw ringmaat? Hoe kun je zelf berekenen wat voor jou de juiste maat is zodat je niet hoeft te retourneren of ruilen nadat je hem ontvangen heb. Wij geven je enkele tips hoe je dit kan berekenen.

Ringmaten worden vaak op wisselende manieren weer gegeven. Het ene merk kiest ervoor om maten aan de hand van de binnendiameter in millimeters weer te geven, het andere merk kiest voor de omtrek in millimeters en er zijn ook merken die USA maten hanteren.

Wij zullen proberen om wat duidelijkheid in deze soms wat verwarrende materie te brengen. 

Je ringmaat bepalen kan op vele manieren.

Als leidraad gebruiken we onderstaande ringmaten tabel waarin je de meest in Nederland & Europa gebruikte ringmaten kan vinden.

Mogelijkheid 1

Maak gebruik van een lintje of een koordje waarmee je de omtrek van de vinger meet.

Doe het lintje niet te strak, maar losjes, om de vinger en meet daarna met een liniaal het lintje. Hiermee heb je de omtrek van je vinger berekend. Nu kun je aan de hand van de ringmaten tabel je binnendiameter bepalen.


Aan de hand van deze lengte kun je in de tabel zien wat de dichtstbijzijnde ringmaat is. Hier is dit 52 mm wat betekend dat de binnendiameter 16,5 mm is

Mogelijkheid 2

Leg een goedpassende ring op een liniaal.

De afgelezen binnendiameter is je ringmaat. Zoals je kan zien is het bij dit voorbeeld 16,5 mm

Mogelijkheid 3

Een goedpassende ring meten met een schuifmaat om op deze manier de binnendiameter te bepalen.

Ook op deze manier kom je bij ringmaat 16,5. Met het platleggen van de schuifmaat verschoof de ring een stukje waardoor hij op de foto 16,6 aangeeft. Mocht jouw meting ook op een tussenmaat uitkomen, kies dan de dichtstbijzijnde ringmaat.

Mogelijkheid 4

Bijna iedere juwelier of trendstore die ringen verkoopt heeft ring mallen zoals op deze foto. Je kan aan de hand van zo’n mal je ringmaat laten bepalen.

Mogelijkheid 5

Via Google vind je ring mallen die je uit kan printen. Hier kun je een goed passende ring op leggen om de maat te bepalen.

Tot zover “hoe je een ringmaat moet berekenen” maar er zijn nog meer punten waar je rekening mee moet houden.

  • Een brede ring voelt strakker aan om de vinger, neem bij een brede ring een halve tot hele maat groter.
  • Kom je met je berekening uit op een getal die niet standaard in de tabel staat (bijvoorbeeld 17,8) kies dan de dichtstbijzijnde (grotere) maat.
  • Door warmte en kou kunnen je vingers dikker of dunner worden. Zo kan er na een paar uur al een verschil van een kwart ringmaat ontstaan. Bereken je ringmaat daarom bij kamertemperatuur.
  • Komt je ringmaat uit tussen 2 maten, kies dan voor de grootste maat.
nlenfrdeites